Konzolbajnokot avattak a Buzánszkyn

2020, június 22 - 15:42
Az ország legnagyobb egyetemi kispályás futballbajnokságát ezúttal a FIFA videójátékon bonyolították le, ezzel együtt pedig az ország legnagyobb egyetemi konzolbajnokságát is megrendezték.

Az idei Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa (BJLEK) összecsapásai a rendkívüli járványügyi helyzet miatt elmaradtak, a szervezők azonban az egyre népszerűbb e-sport és a FIFA20 segítségével gondoskodtak a tavaszi torna sajátos megrendezéséről. Az egyetemi kupa FIFA20 focitornáján egyetemi hallgatók, valamint a DE dolgozói indulhattak, ráadásul ingyenes nevezés mellett.

A bajnokságot a PS4 és az XBOX ONE platformon külön-külön 1v1 rendszerben bonyolították le rekordszámú jelentkezés mellett. Az ország más egyetemi bajnokságait is figyelembe véve ezekre jelentkeztek a legtöbben, összesen 125-en regisztráltak az első körben a két platform valamelyikére.
 
Az április 6-án kezdődött versenyen a játékosok több mint 500 mérkőzést játszottak le, a torna díjátadóját június 17-én, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézet előtti Buzánszky Jenő-szobornál tartották meg.
 
A bajnokok elismerő tanúsítvánnyal, emlékkupával és a Loki női kézilabda csapatának bajnoki mérkőzéseire szóló belépővel gazdagodtak, a dobogó harmadik és második helyezettjei pedig oklevelet kaptak.FIFA20 Xbox végeredmény:
Kiss Tibor
Markovics Márton
Nagy Máté Milán
Szabó Ernő Benedek

FIFA20 PS4 végeredmény:
Tanyi Levente
Saeid Shabani
Deák Máté
Jónás Norbert
 
További részletek itt olvashatóak.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.