Filmes dokik a DEENK-ben

2020, július 28 - 15:55
Dr. House is képzeletbeli patrónusa lesz az Élettudományi Könyvtár újonnan kialakított tanulószobái egyikének – lezárult a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár online szavazása, amelyre csaknem ezer voks érkezett.

Az elmúlt hetekben hallgatók és oktatók bevonásával szervezett közösségi felületein „bajnokságot” a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára (DEENK). A felhasználók és követők híres filmes, vagy televíziós orvos-karakterekre szavazhattak. A legtöbb voksot szerző doktorok hamarosan az Élettudományi Könyvtár új tanulószobáinak kreatív díszítésében köszönnek vissza.


Július 24-én zárult le a DEENK többfordulós internetes szavazása, amelyben arra kérték a könyvtár látogatóit és követőit, hogy válasszák ki a kedvenc orvos-karaktereiket. Csaknem ezer szavazat érkezett és mintegy 10.000 embert ért el a közösségi felületeken szervezett akció, amelynek eredményeként az új tanév kezdetére a sorozatokban nagy népszerűségnek örvendő Dr. House, Dr. Elliot Reid, Dr. Cristina Yang és Dr. Bones, valamint a Marvel filmek világából ismert Dr. Strange lesznek a tanulószobák képzeletbeli patrónusai.


- Hamarosan megkezdődik – a voksolás eredményeit figyelembe véve – a dizájn kialakítása, így a szeptemberi tanévkezdésre már a megújult, vidám helyiségek várják az Élettudományi Könyvtár látogatóit - mondta a hirek.unideb.hu portálnak Bácsó Bettina, a DEENK kommunikációs osztályának operatív vezetője.


Az újonnan kialakított öt termet a filmes figurák fotói, poszterei, és az egyes szereplőkre jellemző tárgyak díszítik majd. A munkálatok költségeit saját forrásból finanszírozza a DEENK.


Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.