A jövő egyetemistáit keresik

2020, szeptember 4 - 11:00
Bár még meg sem kezdődött a szorgalmi időszak, az intézmény már elkezdte a következő tanév beiskolázási kampányát. Első állomásként csütörtökön a hajdúnánási Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnázium diákjai ismerkedhettek a Debreceni Egyetem nyújtotta lehetőségekkel.

A középiskola egyike a Debreceni Egyetem (DE) partnerintézményeinek, így nem véletlenül esett a választás a beiskolázási programsorozat induló állomásaként Hajdúnánásra. A megyeszékhely és a település között már 2015 óta hivatalos az együttműködés, kulturális, oktatási és gazdasági területeken egyaránt.

– Fontos a Debreceni Egyetem számára a folyamatos hallgatói utánpótlás biztosítása, ennek érdekében szervezünk évente toborzó programokat, elsősorban a megye és a régió középiskoláiban – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Forisek Péter.

A DE tanárképzési főigazgatója előadásában hangsúlyozta: a továbbtanulás fontos döntés, amelyhez nélkülözhetetlen, hogy a leendő egyetemisták megismerjék a felsőoktatás, így a Debreceni Egyetem által kínált lehetőségeket.

– Patinás múlt, ígéretes jelen és jövő, alkalmazásképes tudás – ezt nyújtja diákjainak a Debreceni Egyetem – emelte ki a főigazgató.

A Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumban jelenleg több mint 400-an tanulnak, négy és hatosztályos képzési formában, amely természettudományos, idegennyelvi és matematikai specializációt is nyújt diákjainak.

– Iskolánk egyike azon középfokú oktatási intézményeknek, amelyek évente a legtöbb hallgatót adják a Debreceni Egyetemnek – fogalmazott köszöntőjében Dér Balázsné Dobi Inci. Az igazgatónő kiemelte, hogy a gimnázium dísztermében rendezett pályaorientációs napra nem véletlenül a 11. évfolyam hallgatóit hívták meg, hiszen a végzés előtt állók javarészben már döntöttek a továbbtanulást illetően, számukra azonban még nyitott a választás.

- Ezért is fontos, hogy megismerjék a Debreceni Egyetem oktatási-képzési kínálatát, és mindazokat a szolgáltatásokat, amelyeket a DE hallgatójaként élvezhetnek majd – tette hozzá az igazgatónő.

A beiskolázási programon részt vett Hajdúnánás alpolgármestere, Csiszár Imre is, aki a gimnázium egykori hallgatójaként, városvezetőként, és a Debreceni Egyetem Kollégiumi Igazgatóságának igazgatójaként egyaránt szívügyének tekinti a középiskolások jövőjét.

– Hiszen csak annak a városnak van jövője, amelynek fiataljai tanulmányaikat követően szülőhelyükön képzelik el életüket – emelte ki Csiszár Imre. - Az együttműködésnek, a helytörténeti kutatóinak, és a Debreceni Egyetem történészeinek köszönhetően hamarosan elkészül az a monográfia, amely Hajdúnánás történetét mutatja be a legújabb kutatások tükrében – jelentette be az alpolgármester.

Sajtóiroda - BZs

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.