Felvételi eljárás

A Szakkollégium Igazgatósága a felvételit minden félévében, a  Neptun rendszerben, valamint körlevélben, hirdető plakáton és esetleg egyéb média bevonásával hirdeti meg, és a szorgalmi időszak vége előtt legalább három héttel le is folytatja.

A felvételi eljárás célja, hogy a Felvételi Bizottság a jelentkezők közül kiválassza a szakkollégiumi  tagságra  méltó,  a  kritériumoknak  messzemenően  megfelelő  hallgatókat.

Mérlegeli a hallgató szakmai, tudományos felkészültségét, érdeklődését, egyetemi évei alatt eddig elért eredményeit.

A felvételi eljárás a jelentkezési lapok véleményezéséből és szóbeli elbeszélgetésből áll. 

A Felvételi Bizottság megfelelő pontrendszer szerint értékeli a jelentkezők elért eredményét.

Azok a szakkollégisták, akik a következő évben is szeretnének a Szakkollégium tagjai maradni, éves szakkollégiumi tevékenységükről, elért eredményeikről szakmai beszámolót kötelesek benyújtani a Felvételi Bizottság részére.

A  Felvételi Bizottság a Szakkollégium sokszínűségének fenntartása érdekében, figyelembe veszi a különböző szakcsoportokról jelentkező hallgatók létszámát, arra törekszik, hogy az egyes tagozatokról felvett hallgatók létszáma arányos legyen.

A Felvételi Bizottság

Tagjai

  • Az Igazgatóság;
  • Az igazgatóság által felkért Tudományos Tanács tagok;
  • A Szakkollégiumi Önkormányzat elnöke;
  • Az igazgatóság által felkért szakkollégiumi tisztségviselők;
  • A felvételiző szakjának megfelelő tagozatvezető tanár.

Feladata

  • A felvétel pontrendszerét a Felvételi Bizottság a felvételi meghirdetését megelőző ülésén határozza meg;
  • A felvételét kérő hallgató értékelése a fenti pontrendszer alapján történik;
  • A Felvételi Bizottság a szakkollégista hallgató éves teljesítménye, és szakkollégiumi tevékenységének  értékelése  alapján  dönt  arról,  hogy  szakkollégiumi  tagságát megtarthatja-e;
  • A  felvételit  megelőzően  legalább  két  héttel  értékeli  és  elbírálja  a  szakmai beszámolókat;
  • A Felvételi Bizottság a felvételizőt írásban értesíti a felvételin elért eredményéről.

Frissítés dátuma: 2018.12.10.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.