Sport- és rekreációszervező műhely

Cél

A műhelyfoglalkozás célja, hogy a sport- és rekreációszervező alapszak képzésén elsajátított elméleti és módszertani ismereteket kibővítsük, és azokat gyakorlati foglalkozásokkal és esettanulmányokkal elmélyítsük.

Megvalósítás

A megadott hat témakör két félévet ölel át, félévente 3-3 témakör feldolgozása történik összesen félévente három alkalommal. A tagok önállóan feldolgozzák az előre kiadott, illetve a témakörhöz tartózó szakirodalmat, amit tanári felügyelet és útmutatás mellett közösen átbeszélnek és egyeztetnek minden szeminárium alkalmával.

Követelmények

A félév végén valamennyi tagnak egy saját maga által kiválasztott témából prezentációt kell tartania, mely akár egy TDK dolgozat alapja is lehet.

Témák

  • Sportesemények, sportversenyek szervezésének, lebonyolításának legújabb kihívásai (közbiztonság, klímaváltozás stb.)
  • Sport hazai és nemzetközi intézményrendszerének változásai
  • Sportszponzoráció fejlődése, trendjei, a látványsportágak szerepe
  • A szabadidő aktív eltöltésének új útjai, formái
  • Extrém sportágak térnyerése és szervezési kihívásai
  • A turizmus és az outdoor sportágak kapcsolata kapcsolódási pontjai

 

Frissítés dátuma: 2018.12.13.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.