Szakkollégiumi konferencia

2018, november 9 - 10:15
2018. november 9-én megrendezésre került a Lippai Balázs Roma Szakkollégium szakmai konferenciája.

2018. november 9-én megrendezésre került a Lippai Balázs Roma Szakkollégium szakmai konferenciája.

A konferencia célja az volt, hogy bemutassa a szakkollégium EFOP-3.4.1-15-2015-00005 számú „Világlétra” projekt a társadalmi kohéziót erősítő roma szakkollégiumi képzés, tehetséggondozás, felzárkóztatás és alkalmazott kutatás fejlesztése a DE GYFK Lippai Balázs Roma Szakkollégiumban elnevezésű program keretében megvalósult hallgatói terepkutatások eredményeit és a szakkollégium oktatóinak romológiai tárgyú kutatásait.

A konferencia nyitóelőadását Langerné Victor Katalin szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár tartotta meg Szakpolitika, integráció, kutatás címmel.

A konferencia programja szerint a hallgatók és oktatók felváltva, azonos szekcióban adtak elő, aminek egy igen jó hangulatú rendezvény lett a végeredménye. Összesen kilenc hallgatói előadás hangzott el, amiben tizenhárman jutottak szerephez. A hallgatói előadások nagyszerűen fémjelezték Szakkollégiumunknak az alkalmazott szemléletű társadalomtudományi kutatások iránti elkötelezettségét. A hallgatók előadásaikban a hajdúböszörményi szegregátumokban, a fehérgyarmati kistérség négy településén és Nagyecseden végzett kutatásaik eredményeit mutatták be.

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.