Mentorálás - Wáli István Református Cigány Szakkollégium

A mentorprogram esélyegyenlőségi program, melynek célja, hogy a felsőoktatásba hátránnyal érkező szakkollégistáknak egyenlő esélyük legyen tehetségük kibontakoztatásához. A mentorálás tudatos, tervezett tevékenység, amely a haladás nyomon követését, és folyamatos visszacsatolását is jelenti. Minden hallgatónknak folyamatos, személyre szabott mentorálást biztosítunk, tanulmányaik teljes időtartama alatt.

Kik a mentorok?

Olyan segítő, támogató attitűddel rendelkező szakemberek, egyetemi tanárok, tanszékvezetők, doktoranduszok, akik a szakkollégista tanulmányi területét jól ismerik, elismert képviselői saját területüknek.

Mi a mentor feladata?

A mentor együttműködés keretében segíti a hallgatót:

  • szakmai munkájában, fejlődésében, céljai megvalósításában;
  • magabiztos szakterületi jártasság megszerzésében és egyéni kutatási terület megtalálásában;
  • tanulmányaiban és szakmai fórumokon való megjelenésekben;
  • a szakmai segítségadáson túl, egyéni konzultációk alkalmával az életben való eligazodásban, konfliktusok megoldásában, a teljesebb, értéktudatos életre való felkészülésben.

Minden szakkollégiumi hallgatónknak van saját egyéni fejlesztési terve a szakkollégiumi tagsága teljes idejére. A mentori feladat meghatározó része, hogy segítsen jól választott távlatos célt kitűzni a hallgatónak, és felépíteni az utat, mely elvezeti oda, illetve a tervezésben meghatározni azokat a mérföldköveket, melyeknek megvalósítását is együtt követi nyomon vele. Az eredményesség érdekében a mentor havonta konzultációkat biztosít a mentoráltnak, illetve nyomon követi (a hallgató teljes tanulmányi ideje alatt), segíti az egyéni terv megvalósítását, lehetősége szerint részt vesz a szakkollégium által szervezett mentori találkozókon, közreműködik a szakmai-, és karrierépítéshez szükséges kapcsolatrendszer kialakításában, hogy a hallgató nagyobb eséllyel jelenjen meg a munkaerőpiacon diplomája megszerzése után.

Frissítés dátuma: 2019.09.17.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.