Ösztöndíj program - Wáli István Református Cigány Szakkollégium

A WISZ hallgatói teljesítményalapú differenciálással kapnak ösztöndíjat. A támogatás az egyén felelősségvállalására épít, azt értékeli, hogy a szakkollégista a saját fejlődése, egyetemi és szakkollégiumi előmenetele érdekében milyen erőfeszítéseket tesz meg. Ez a pénzbeli támogatás nem szociális juttatás.

A mértékét a következő fő szempontok szerint határozunk meg:

  • Tanulmányi teljesítmény,
  • Szakkollégiumi teljesítmény,
  • Önkéntes tevékenység és/vagy közösségi szolgálat, illetve a WISZ bemutatása kifelé.

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a hallgatóink a felsőoktatásban nyújtott teljesítményük mellett, a Szakkollégiumban is jól teljesítsenek. Azaz teljes értékű munkát végezzenek, konstruktív hozzáállást tanúsítsanak, valamint részt vegyenek a közös tanulmányi munkában és programokon, a számunkra külső fél által szervezett rendezvényeken, kihasználják a nyelvtanulásban felkínált lehetőséget. Valamint értékeljük a szakkollégiumi életben való konstruktív részvételt. Mindezeket, és az ezekben való fejlődést figyelembe vesszük a teljesítményük értékelésekor.

A félévre folyósítandó ösztöndíj összege az előző félévi teljesítmény alapján kerül megállapításra. A félév során a hallgató havonta azonos összegre jogosult. Azonban ha a hallgatói teljesítmény kiugróan javul, vagy romlik lehetőség van az ösztöndíj mértékének változtatására a Szakkollégiumi Tanács döntése alapján.

Az újonnan belépő hallgatók automatikusan maximális értéket kapnak azokon a területeken, ahol nincs megelőző teljesítményük (pl. a WISZ képviselete külső fórumokon – disszemináció).

Frissítés dátuma: 2019.09.17.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.