Közösségi programok - Wáli István Református Cigány Szakkollégium

A szakkollégiumunk közösségfejlesztésében, közösségépítésében különösen jelentősek a közös programok, hiszen csak együttes erővel, közösen tudjuk elérni az általunk vállalt célokat. A közös együttlét nemcsak az egyéni életutakra, hanem a kollégiumi közösség minőségére, mint a napi élet belső és kifelé is ható kisugárzására is nagy hatással van. Programjaink jelentős részét hallgatóink igényei alapján szervezzük, és számukra azok térítés mentesek.

Melyek ezek a konkrét programok?

Ide tartoznak a havi rendszerességgel szervezett események: tematikus klubok, házi konferenciák, nyílt esték, melyeken közérdekű témákat dolgozunk fel meghívott előadókkal, közös főzések, kulturális estek, élménybeszámolók, színház, koncert látogatások, élményparkok és sportolási lehetőségek.

Programjaink sokszínűek, erősítik a cigány identitást, hangsúlyosan jelennek meg bennük a hitéleti tevékenységek és vetületek. Hét közben az istentiszteletek, bibliaórák jelentik a közös programokat, képzési hétvégén az önismeret és személyiségfejlesztés kap nagyobb hangsúlyt. Minden nyáron nyári 5 napos tábort szervezünk, ahol szintén sor kerül számos közösségépítő, identitást erősítő programra.

A programok másik része az együttműködő partnereinkkel szervezett, évente ismétlődő konferenciák, találkozók:

  • Szeptemberben a KRSZH Országos Tanévnyitója, mindig más szakkollégium szervezésében
  • Februárban a KRSZH Focikupa
  • Valamikor tavasszal konferencia és nemzetközi kitekintés a cigányság segítésének tapasztalataira, együttműködésben a 2015-ben alakult Budapesti Református Cigány Szakkollégiummal, az Országos Református Cigánymisszióval, valamint a Debreceni Hittudományi Egyetemmel.
  • Ősszel szakmai műhelymunka, roma nap, együttműködésben a Debreceni Hittudományi Egyetemmel.

Frissítés dátuma: 2019.09.17.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.