Szakkollégiumunk Kutatások fejlesztése a Lippai Balázs Roma Szakkollégiumban című, NTP-HTK-M-17-A-0004 számú pályázatához kapcsolódóan 2018. májusában és júniusában tartotta meg közösségi rendezvényeit.
2018. május 26.-án megrendezésre került a szakkollégiumi főzés, ahol az oktatók és hallgatók egyaránt részt vettek. A közösségi alkalom ugyan ez közös vacsora elkészítéséhez kapcsolódott, de az oda vezető folyamat – a szükséges alapanyagok elkészítése, tüzelő biztosítása és az utómunkálatok – a közösség tagjainak aktív részvételét kívánta meg.
A étek mellett azonban a szellemi táplálék is helyt kapott az asztalnál, hiszen több, a szakkollégiumban aktív tanár és mentor is részt vett a rendezvényen. A beszélgetések során a végzős hallgatók bátorítása, a program keretében tartott zabolai kutatás élményeit, valamint a szakkollégiumi közösség ügyes-bajos dolgai is megbeszélésre kerültek. A hangulatos este tartalmasan telt el.