Bemutatkozás - Szent László Katolikus Szakkollégium

A honlapon böngészve bepillantást nyerhetsz a Debreceni Szent László Katolikus Szakkollégium életébe. Láthatod, hogy a kollégium nagy hangsúlyt fektet az itt lakó egyetemi hallgatók közösséggé formálására (kirándulások, tematikus beszélgetések, kötetlen programok), a szakmaiság fontosságára (konferenciák, projektmunkák, szakmai műhelyek) és a keresztény hitben való növekedésre (szentmisék, imaestek, lelki gyakorlatok). Ez a három pont lefekteti a kollégium alappilléreit.

Mindemellett fontosnak tartjuk, hogy közösségünk meghívó legyen, és az egyetemen tanuló társainkat, valamint a kollégiumon kívül lakókat is vendégül lássuk egy-egy rendezvényre, ezáltal növelve intézményünk közösségét, értékeink továbbadását. Ami itt várhat rád, az egy jól összekovácsolódott és befogadó közösség, amelynek Te is a tagja lehetsz!

Ha jelentkezni szeretnél, a honlapon minden fontos információt megtalálsz ezzel kapcsolatban. Várunk szeretettel!

A Debreceni Szent László Katolikus Szakkollégium 1916-ban nyitotta meg kapuit az egyetemista ifjak előtt. Azóta több átszervezés, átépítés is történt a kollégiumban. Jelenlegi formáját 2013 őszén nyerte el. Debrecen szívében, a Nagyerdőn található villát korszerűsítették, kibővítették, mely minden tekintetben igyekszik megfelelni a mai kor igényeinek.

A kollégium két emeletén összesen harminc férőhely biztosított. Az elhelyezés két- és háromágyas szobákban történik, szobánként külön zuhanyzóval és mosdóval. Az épületben közös konyha található, amely a főzéseknek és jóízű beszélgetéseknek ad helyet. Az intézmény rendelkezik mélygarázzsal, konditeremmel, előadóteremmel, közösségi térrel, kerthelyiséggel és kápolnával.

Legutóbbi frissítés: 2022. 11. 23. 15:05