Bemutatkozás - Sántha Kálmán Szakkollégium

Sántha Kálmán Szakkollégium

 

Tagozatok/szakcsoportok: Orvos- és egészségtudományok.

Tevékenység:

A Szakkollégium szeretettel várja azokat az egészségtudományok területén tanuló lelkes hallgatókat, akik a képzésüket szeretnék kiegészíteni egyéb tanulmányi és szabadidős programokkal. Fontosnak tartjuk, hogy színes rendezvényekkel szélesítsük tagjaink látókörét és segítségét nyújtsunk a vizsgákhoz való felkészülésben. Így minden évben számos szakmai konzultációt biztosítunk, továbbá meghívott előadóink olyan témákra hívják fel az érdeklődők figyelmét, amelyek az alapképzés során kevésbé hangsúlyosak.

Kiemelendő eseményünk a minden félévben megrendezésre kerülő Tudományos Kerekasztal, ahol a tudományos munkát végző hallgatóknak adódik lehetőség, hogy az eredményeiket barátságos, segítőkész légkörben meg tudják vitatni. A gimnáziumi, 11. osztályos diákok egyetemi életről az augusztusban megrendezett Nyári Tudományos Tábor során kaphatnak ízelítőt, ami az évek alatt egyre nagyobb sikernek örvend.

A szakmai programok mellett fontosnak tartjuk, hogy egy összetartó társaságot kovácsoljunk össze, ezért kikapcsolódási és közösségépítő programokról is gondoskodunk. Rendszeresen szervezünk kirándulásokat, színházi- és komolyzenei előadásokon veszünk részt.

Ösztöndíj, egyéb díjazás:

A szakkollégium a kiemelkedő tudományos munkát végző diákjai részvételét támogatja különböző hazai és nemzetközi konferenciákon.

Emellett számos szabadidős és kulturális programra invitáljuk a hallgatókat: minden évben kirándulásokon veszünk részt, színház- és komolyzenei eseményeket látogatunk meg.

Kiknek ajánljuk: Az Általános Orvostudományi Kar, a Fogorvostudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar és az Egészségtudományi Kar hallgatói részére.

Legutóbbi frissítés: 2023. 11. 06. 08:48