Bemutatkozás - Hajós György Adattudományi Szakkollégium

Tagozatok/szakcsoportok: Adatbiztonság; Autonóm járművek; Matematikai modellezés; Mesterséges Intelligencia; Nagy számításteljesítmény és felhő; Szenzor alapú adatfeldolgozás. 

Tevékenység: A mesterséges intelligencia, az adatalapú működésre való átállás ma már szinte minden szektort érint. Számos más felsőoktatási intézmény és szakmai szervezet támogatásával Magyarországon a Debreceni Egyetem Informatikai Karán létrejött egy olyan egyedülálló, országos szintre bővülő szakkollégium, mely az adattudomány és a mesterséges intelligencia iránt érdeklődő diákoknak kínál minél több fejlődési lehetőséget. A szakkollégium az egész országból várja az érdeklődőket, így bármelyik hazai felsőoktatási intézmény hallgatója csatlakozhat. 

A szakkollégium célja, hogy a következő években nagyságrendileg több olyan szakember álljon rendelkezésre, akik a mesterséges intelligencia eszköztárát is használva magas szinten tudnak adatról, adatgazdaságról, adatvagyon gyarapításról és hasznosításról gondolkodni, kutatásokat végezni, amivel az adatintenzív iparágak befogadására alkalmassá tehetik az országot. 

Ösztöndíj, egyéb díjazás: A Szakkollégium félévente/évente teljesítményértékelést végez, melynek alapján ösztöndíjat folyósít a tagjai számára. A Szakkollégium előadássorozatot szervez, ingyenes szakmai felkészítőkurzusokat és ipari tanúsítványok megszerezhetőségét is biztosítja.  

Kiknek ajánljuk: Alapvetően az Informatikai Kar hallgatói számára, de minden más egyetemi hallgatónak is, akit érdekel az adattudomány fejlődése.

Legutóbbi frissítés: 2022. 11. 23. 15:05