Bemutatkozás - Praetor Szakollégium

Köszöntő

A Praetor Szakkollégium a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán hallgatói jogviszonnyal rendelkező nappali és levelező tagozatos hallgatók szellemi és közösségi műhelyeként működik. A Debreceni Egyetem Szenátusa 2013. június 27-én elfogadott határozatával döntött a Praetor Szakkollégium létrehozásáról, mely azóta is változatos tudományos és közösségi programokkal színesíti a hallgatók életét. Első Tanárként a feladatom, hogy irányítsam a Szakkollégium tevékenységét, illetve koordináljam a programok szervezését, melyet immár 10 éve töretlen lelkesedéssel végzek. Ezen időszak alatt számos nagy sikerű eseménnyel büszkélkedhetünk, mint a Tiszteletbeli konzulok konferenciája, tanulmányút Hágába, vagy a 2023 szeptemberében megrendezésre került Jubileumi eseménysorozatunk, melynek ékköve a Jubileumi Praetor Bál volt. 

Büszkén mondhatom, hogy a Praetor Szakkollégium Elnökségével együtt mindent megteszünk annak érdekében, hogy a hallgatók ki tudják bontakoztatni a bennük rejlő tehetséget, illetve életre szóló élményeket szerezzenek, mindamellett, hogy összetartó közösséget alkotnak, akik bármikor számíthatnak egymásra.

Dr. Szűcs Lászlóné Dr. Siska Katalin

Első Tanár


A Praetor Szakkollégium egy olyan hallgatói szervezet, amely elsősorban tudományos téren igyekszik segítséget nyújtani tagjai számára. Ennek keretében szakmai tréningeken fejleszti a hallgatók készségeit annak érdekében, hogy a gyakorlati életben könnyebben tudjanak majd elhelyezkedni.

Másodsorban a közösségi programokon keresztül támogatja a baráti kapcsolatok kialakítását, amelyek segítenek tagjainknak abban, hogy az egyetemi éveiket jó hangulatban, illetve egy támogató környezetben tudják eltölteni.

Első Diákként igyekszem mindent megtenni annak érdekében, hogy tagjaink a legkomfortosabban érezzék magukat az egyes közösségi programokon és minél többet fejlődjenek a különböző szakmai tréningeken és előadásokon.

Kenéz Lilla

Első Diák


A szakkollégium az öntevékenységére épülő tehetséggondozó szervezet követelményeknek megfelelően működik.


Partnereink:

 

Legutóbbi frissítés: 2024. 03. 11. 07:49